youtube/ cookingwithnatali
StoryEditor

Lepší ste ešte nejedli! Pripravte si klasický granadír podľa OVERENÉHO receptu

21.05.2021, 13:00
Recepty a tipy
Kto by ho nepoznal? Máme pre vás recept, ktorý bude chutiť aj tým, ktorí naň nemajú dobré spomienky zo školskej jedálne.

Potrebujete:

6 väčších zemiakov
150 ml smotany na varenie
300 g mäkkého kozieho syra
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
hrsť čerstvého rozmarínu
100 g schwarzwaldskej šunky
soľ
korenie

Postup:

Zemiaky v šupke poriadne umyte a nakrájajte na plátky tenké asi 2 milimetre. V miske zmiešajte smotanu, kozí syr, pretlačený cesnak a rozmarín nasekaný na kúsky. Šunku nakrájajte na kocky. Pripravte si väčší plech na pečenie. Dno pokvapkajte olivovým olejom a poukladajte naň prvú vrstvu zemiakov. Osoľte a okoreňte, nalejte na ne prvú polovicu syrovej zmesi, pridajte polovicu nakrájanej šunky a posypte rozmarínom. Postup zopakujte ešte raz. Zemiaky zakryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C. Pečte 30 minút, potom alobal odkryte a pečte ďalších 30 minút.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. november 2024 02:26