Potrebujete:
6 väčších zemiakov
150 ml smotany na varenie
300 g mäkkého kozieho syra
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
hrsť čerstvého rozmarínu
100 g schwarzwaldskej šunky
soľ
korenie
Postup:
Zemiaky v šupke poriadne umyte a nakrájajte na plátky tenké asi 2 milimetre. V miske zmiešajte smotanu, kozí syr, pretlačený cesnak a rozmarín nasekaný na kúsky. Šunku nakrájajte na kocky. Pripravte si väčší plech na pečenie. Dno pokvapkajte olivovým olejom a poukladajte naň prvú vrstvu zemiakov. Osoľte a okoreňte, nalejte na ne prvú polovicu syrovej zmesi, pridajte polovicu nakrájanej šunky a posypte rozmarínom. Postup zopakujte ešte raz. Zemiaky zakryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C. Pečte 30 minút, potom alobal odkryte a pečte ďalších 30 minút.