shutterstock.com
StoryEditor

Pamätáte si ryžový nákyp? Podľa tohto receptu nebude suchý ani po niekoľkých hodinách!

16.05.2021, 20:20
Recepty a tipy
Toto jedlo je tak jednoduché na prípravu a pritom tak lahodné a sýte! Pripravte si ten najlepší ryžový nákyp, aký ste kedy jedli. Poďakuje vám celá rodina, to garantujeme. :)

Ryžový nákyp

Potrebujeme:
250 g guľatej ryže
1 000 ml plnotučného mlieka
80 g trstinového cukru
1 vajce
3 bielky
100 g hrozienok
50 g brusníc alebo iného ovocia podľa chuti
1 vanilkový struk
3 lyžice masla
štipka škorice

1 Ryžu dôkladne prepláchneme pod tečúcou vodou a potom ju dáme variť s mliekom, nastrúhanou citrónovou kôrou, dreňou z vanilkového struku a so štipkou soli. Ryžu uvaríme úplne domäkka, až vznikne kašovitá hmota.
2 Do ryže pridáme 50 g cukru, hrozienka, brusnice, škoricu a maslo. Zamiešame a varíme asi 10 minút. Zložíme z platne a necháme zľahka vychladnúť. Potom zamiešame celé vajce a preložíme do pekáča vymasteného maslom.
3 Zo snehu, štipky soli a z 30 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Polovicu snehu opatrne zapracujeme do ryže a zvyšok rozprestrieme po povrchu celého pekáča. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 165 °C asi 15 minút. Servírujeme s ovocím podľa chuti, môžeme poliať domácim sirupom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. november 2024 05:37