dreamstime
StoryEditor

Domáci je najlepší! Pripravte si podľa jednoduchého receptu mäkký, bezlepkový chlebík

07.05.2021, 08:00
Recepty a tipy
Čerstvo upečený chlieb uspokojí aj náročných gurmánov a okrem toho rozvonia váš domov.

Potrebujete:

2 lyžice psyllia (rozpustná vláknina), 2 lyžičky soli, 1 lyžička krupicového cukru, 6 lyžíc rastlinného oleja, 250 g múky Jizerky, 100 g pohánkovej múky, 150 g tapiokovej múky, 1 vrecko sušeného droždia, 50 g ľanového semienka, 60 g slnečnicového semienka

Postup:

1. Psyllium namočíme na pár hodín do 500 ml vody, potom všetky suroviny zmiešame a vypracujeme nelepivé vláčne cesto, ktoré necháme asi 45 minút kysnúť. Po prvom kysnutí cesto prepracujeme, necháme 30 minút odstáť, aby znova trochu nakyslo.

2. Do spodnej časti rúry si dáme hlbší plech, na ktorý trikrát počas pečenia strekneme vodu, aby bola mäkká kôrka. Do stredu rúry si dáme predhriať plech. Na rozpálený plech položíme chlieb a pečieme pri 220 °C asi 5 minút. Potom znížime na 175 °C a dopekáme asi 60 minút.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. november 2024 08:40