Potrebujeme:
1 balenie rozvaľkaného lístkového cesta
200 g kyslej kapusty
100 g kyslej smotany
1 menšiu cibuľu
2 strúčiky cesnaku
maslo
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
Kapustu prepláchneme a spolu s cibuľkou nasekáme na drobno, podľa chuti dosolíme. Všetko opražíme na rozpálenom masle a necháme vychladnúť. Cesto potrieme kyslou smotanou, ktorú sme vymiešali so soľou, korením a pretlačeným cesnakom. Navrstvíme naň opraženú zmes a zabalíme do závinu. Na plech si pripravíme papier na pečenie a trocha ho pokropíme vodou. Pečieme na 180 °C asi 20 minút, potom napučaný závin vyberieme a po celej ploche potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vrátime do rúry a pečieme ešte približne 20 minút, kým povrch koláča nezhnedne. Podávame ozdobený čerstvými bylinkami.
Náš tip: Ku kapuste a cibuľke môžete na panvicu pridať aj kúsky šunky alebo mleté mäso.