![365f065b-1e50-4e9a-abb0-fbefe16bcd8c](https://static.hnonline.sk/images/archive/2019/09/16/365f065b-1e50-4e9a-abb0-fbefe16bcd8c.jpg)
Domáci púpavový med
Skúsiť môžete aj výrobu vlastného púpavového medu. Nazbierajte približne 400 kvetov, poriadne ich umyte a v hrnci zalejte asi litrom vody. Pridajte na kolieska nakrájaný citrón a uvarte. Po zovretí nechajte na miernom stupni ešte 15 minút. Druhý deň voňavú zmes preceďte cez čisté plátno a z kvetov a ovocia vytlačte čo najviac šťavy. Prisypte kilogram trstinového alebo kokosového cukru a varte až do požadovaného zhustnutia, približne 2 až 3 hodiny. Čím dlhšie budete zmes variť, tým bude hustejšia. Nakoniec si hotový med prelejte do zaváraninových pohárov. Zatvorené ich prevráťte hore dnom a nechajte vychladnúť.