Potrebujeme:
250 g veľkej maslovej fazule
1 veľká cibuľa
1/4 veľkého zeleru
2 stredne veľké mrkvy
morská alebo himalájska soľ
1/2 ČL karí korenia
4 ks bobkového listu
1 ČL mletej rasce
2 PL kvalitného rastlinného oleja
0,5 l zeleninového vývaru
Postup:
Fazuľu na noc namočíme, na druhý deň vodu zlejeme, pridáme čistú filtrovanú vodu, rascu a bobkový list. Fazuľu privedieme do varu, nesolíme a odokrytú ju varíme na miernom ohni minimálne 90 min. (Čím dlhšie, tým lepšie, dlhý var do polievky dodá viac energie a tepla). Potom fazuľu podľa chuti osolíme. Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme karí korenie a po chvíli najemno nastrúhanú mrkvu a najemno nastrúhaný zeler. Chvíľu restujeme. Podlejeme zeleninovým vývarom a všetko spolu varíme asi 20 – 30 minút. Keď je zelenina mäkká, pridáme ju do uvarenej fazule, chvíľu povaríme a na záver polievku dozdobíme jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťkou.