
Suroviny
500 g mletého bravčového mäsa
250 g ryže
2 ks vajcia
2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
kurkuma
Na omáčku
1 000 g paradajkového pyré
1 konzerva paradajok
1 ks cibuľa
1 dcl oleja
soľ
čierne korenie
2 ks bobkový list
kryštálový alebo trstinový cukor na dochutenie
ocot na dochutenie
petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
1. Najskôr si do polomäkka uvaríme ryžu. Necháme vychladnúť.
2. K mletému mäsu pridáme vajce, roztlačený cesnak, soľ a koreniny podľa chuti. A zapracujeme aj ryžu. Všetko spolu premiešame.
3. Cibuľu očistíme a pokrájame. V hrnci rozohrejeme olej a cibuľku orestujeme. Potom pridáme paradajkové pyré, ochutíme koreninami a bobkovým listom a prevaríme. Dochutíme cukrom a octom.
4. Z mäsa rukami tvarujeme menšie guľky a pridávame ich do horúcej paradajkovej omáčky. Varíme asi pol hodiny. Pred podávaním pridáme petržlenovú vňatku.