dreamstime
StoryEditor

Rýchla, zdravá a hlavne CHUTNÁ. Pripravte si tekvicovú nátierku, z ktorej nepriberiete ani gram!

12.04.2021, 16:30
Recepty a tipy
Gratantujeme vám, že sa to po tejto nátierke zapráši jedna radosť.

Potrebujeme:

300 g maslovej tekvice
3/4 lyžičky mletej škorice
štipka mletého muškátového orieška
štipka morskej soli
2 lyžice lesného medu
250 g masla
1/2 vanilkového struku

Postup:

1. Dužinu tekvice aj so šupkou dôkladne umyjeme a rozkrájame na mesiačiky. Rozložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 30 minút domäkka.
2. Upečenú dužinu potom zoškriabeme pomocou lyžice zo šupky a dáme do misy. Pridáme škoricu, muškátový oriešok, soľ a med. Spoločne rozmixujeme dohladka a necháme vychladnúť.
3. Zmäknuté maslo vyšľaháme elektrickým šľahačom do peny a postupne zašľaháme po lyžiciach tekvicové pyré, až zapracujeme všetku ochutenú tekvicovú zmes. Nakoniec primiešame dreň z vanilkového struku a našľaháme do nadýchaného krému. Naplníme čisté poháre, uzavrieme viečkami a uchovávame v chladničke. Spotrebujeme do 3 dní. Tekvicové maslo chutí skvele napr. s čerstvým croissantom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 13:58