dreamstime
StoryEditor

Pirohy z lístkového cesta? Žiaden problém, pripravte si ich podľa tohto receptu

08.04.2021, 11:00
Recepty a tipy
Receptov z lístkového cesta sme tu už mali naozaj veľa. Prečo? Pretože nie je nič lepšie a rýchlejšie, ako pečenie s kupovaným lístkovým cestom. Však? Skúste preto tento chutný recept na fantastické plnené pirohy!

Príprava: 30 minút
Varenie: 10 minút
Množstvo: 4 porcie 

Ingrediencie:
Zemiak 1 ks
Cvikla 1 ks
Blkánsky syr / bryndza
Pažítka
Čierne korenie
Lístkové cesto 1 ks
Žĺtko 1 ks

1. Jeden veľký zemiak a cviklu uvaríme na mäkko..
2. Pridáme balkánsky syr alebo bryndzu, pažítku, čierne korenie a všetko dôkladne premiešame..
3. Z lístkového cesta vykrajujeme kolečká na ktoré pridáme väčšiu ČL zemiakovej zmesi..
4. Okraje cesta potrieme žĺtkom, prehneme a spojíme pomocou vidličky..
5. Na záver potrieme pirohy vaječným žĺtkom a pečieme na papieri na pečenie cca 10 minút pri 180°C do zlatova..
6. Dobrú chuť :-)

Ďalšie video recepty nájdete na www.zlatavareska.sk

p>

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 19:41