shutterstock.com
StoryEditor

Pripravte si so svojou polovičkou slávnostnú večeru v znamení kačacích pŕs

16.02.2021, 16:00
Recepty a tipy
Spravte si z tejto udalosti tradíciu a vyhraďte si každý týždeň jeden večer na spoločné varenie. Uvidíte, ako vám to prospeje a vytrhne vás to z klasickej rutiny.

Kačacie prsia s orechmi

4 kačacie prsia

soľ podľa chuti

mleté korenie podľa chuti

4 plátky slaniny

12 sušených sliviek

hrsť kešu orechov

1 vetvička rozmarínu

150 ml zeleninového vývaru

200 ml červeného vína

40 g masla

1 Kačacie prsia pozdĺžne prerežeme, zľahka naklepeme cez igelit, osolíme a okoreníme. Položíme ich na dosku kožou dole, na každý plát dáme kúsok slaniny, slivky, orechy a nasekaný rozmarín. Mäso potom pevne zarolujeme a zviažeme špagátom, aby lepšie držali tvar.

2 Takto pripravené rolky pomaly opečieme na panvici zo všetkých strán, podlejeme vývarom a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 8 minút.

3 Po upečení zlejeme tuk, výpek zalejeme vínom, 5 minút povaríme, pridáme maslo a podľa chuti dosolíme. Prsia môžeme podávať napríklad so zemiakovými kroketami a zeleninovým šalátom.

Príprava: 45 minút

1 porcia obsahuje 1865 kJ / 445 kcal

Počet porcií / kusov 4

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 22:25