Kačacie prsia s orechmi
4 kačacie prsia
soľ podľa chuti
mleté korenie podľa chuti
4 plátky slaniny
12 sušených sliviek
hrsť kešu orechov
1 vetvička rozmarínu
150 ml zeleninového vývaru
200 ml červeného vína
40 g masla
1 Kačacie prsia pozdĺžne prerežeme, zľahka naklepeme cez igelit, osolíme a okoreníme. Položíme ich na dosku kožou dole, na každý plát dáme kúsok slaniny, slivky, orechy a nasekaný rozmarín. Mäso potom pevne zarolujeme a zviažeme špagátom, aby lepšie držali tvar.
2 Takto pripravené rolky pomaly opečieme na panvici zo všetkých strán, podlejeme vývarom a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 8 minút.
3 Po upečení zlejeme tuk, výpek zalejeme vínom, 5 minút povaríme, pridáme maslo a podľa chuti dosolíme. Prsia môžeme podávať napríklad so zemiakovými kroketami a zeleninovým šalátom.
Príprava: 45 minút
1 porcia obsahuje 1865 kJ / 445 kcal
Počet porcií / kusov 4