shutterstock.com
StoryEditor

Šťavnatý a lahodný. Taký je recept na pečené kačacie stehná so slivkami!

12.10.2020, 15:05
Recepty a tipy
Nájdime si chvíľku a podľahnime chutiam, ktoré nám jeseň ponúka. Ak žijeme a jeme sezónne, každý mesiac v roku môže byť jedinečný, originálny a inak chutný. Stačí len vidieť jemné odlišnosti a niekedy sa pustiť do nových neprebádaných chutí. Dobrú chuť.

Príprava: 170 minút (bez marinovania)
1 porcia obsahuje 3 324 kJ/794 kcal
Počet porcií/kusov 4

Potrebujeme:
800 g kačacích stehien
60 g zázvoru
200 ml pomarančovej šťavy
3 lyžice medu
2 hviezdičky badiánu
2 zvitky škorice
600 g sliviek
6 šalotiek
50 g masla
50 g nasekaných mandlí
lístky koriandra podľa chuti

POSTUP:

1 Kačacie stehná očistíme a vložíme do misy. Zázvor ošúpeme a nastrúhame najemno. Dáme ho do druhej misky a premiešame s pomarančovou šťavou a medom. Pripravenou marinádou zalejeme kačacie mäso, pridáme badián a škoricu a necháme marinovať cez noc v chladničke.
2 Na druhý deň preložíme kačacie stehná do pekáča. Slivky umyjeme, rozpolíme a vykôstkujeme. Šalotku ošúpeme, pozdĺžne rozkrojíme na štvrtiny a spoločne so slivkami pridáme k mäsu. Pekáčik vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a nasucho zapekáme asi 30 minút. Potom obsah pekáčika podlejeme zvyšnou marinádou a teplotu znížime na 160 °C. Pečieme asi 100 – 120 minút do úplného zmäknutia. Počas pečenia prelievame mäso výpekom a podlievame podľa potreby vodou.
3 Asi 5 minút pred koncom pečenia pridáme do pekáčika maslo a ovocie s mäsom posypeme mandľami. Spoločne dopečieme dozlatista. Podávame posypané čerstvým koriandrom. Vhodnou prílohou je napríklad dusená ryža s hrozienkami.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 22:49