4 kačacie prsia bez kosti s kožou približne po 180 g
soľ
mleté čierne korenie
2 lyžičky najemno nastrúhaného zázvoru
rastlinný olej na opekanie
30 g masla
360 g rebarbory
40 ml červeného vínneho octu
4 lyžice medu
1 hviezdička badiánu
3 menšie klinčeky
malý zvitok škorice
šťava a kôra z 1/2 pomaranča
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
1. Kačacie prsia umyjeme a osušíme. Kožu narežeme do mriežky a votrieme do nej soľ, korenie a zázvor. V panvici na rozohriatom oleji opekáme mäso kožou dolu pri strednej teplote asi 4 – 5 minút dochrumkava. Potom prsia obrátime a pečieme ďalších 3 – 5 minút podľa požadovaného stupňa prepečenia. Odstavíme ich, zakryjeme alobalom a necháme asi 5 minút odpočinúť.
2. Medzitým v hrnci rozpustíme maslo, pridáme na menšie kúsky nakrájanú očistenú rebarboru a krátko ju orestujeme. Potom pridáme ocot, med, korenie, kôru a šťavu z pomaranča. Obsah hrnca priklopíme pokrievkou a dusíme približne 4 minúty domäkka.
3. Kačacie prsia nakrájame ostrým nožom na tenké plátky a ihneď podávame s dusenou rebarborou a napr. bielym pečivom. Pokrm môžeme dozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy 30 minút.
1 porcia obsahuje 2 014 kJ/481 kcal
Počet porcií/kusov 4