Instagram @receptiky.sk/@nataliagermani
StoryEditor

Tomu receptu podľahli stovky ľudí na Instagrame. Bude vám stačiť šesť ingrediencií!

10.02.2021, 15:40
Recepty a tipy
S týmto šikovným a ešte k tomu fit receptom prišla herečka Natália Germáni. My sme ho vyskúšali a môžeme potvrdiť, že je to naša nová závislosť!

Herečka Natália Germáni, priateľka známeho hudobníka Martina Valihoru, pred pár týždňami ani len netušila, aký ošiaľ spôsobí to, že na Instagram uverejní, čo večeria. Tomuto jednoduchému a rýchlemu receptu na chutnú večeru alebo maškrtu k telke podľahlo už naozaj veľa ľudí. Herečka sa preto rozhodla odhaliť svoje "kuchárske tajomstvo" a prezradila, aký je postup. Musíme priznať, že tento ružičkový kel je čistá závislosť!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa recepty.sk (@recepty.sk)

Potrebujeme (dve porcie):
balenie ružičkového kelu
maslo
orechy (my sme použili vlašské)
med
tekuté štipľavé čili
soľ

Postup:
Ružičkový kel zbavíme stopiek (čo najmenej, aby sa nerozpadol). Varíme vo vode, kým nezmäkne, maximálne 10 minút - nemá byť rozvarený, iba mäkší. Kel prekrojíme na polky, až po uvarení, inak sa rozpadne. Vo woku alebo na panvici si roztopíme maslo, na ktorom opražíme orechy.  Pridáme kel. Na tento objem pridáme 2-3 polievkové lyžice medu, pár kvapiek tekutého štiplavého čili a soľ podľa chuti. Ochutnávate a dochucujete podľa svojho gusta a pražíte, pokým kelíky trošku nezhnednú a med neskaramelizuje. Môžete podávať s čímkoľvek, čo máte radi. Napríklad s pečeným batátom alebo so slaninkou.

Náš tip: Ak máte radi feta syr, posypte si ním už skaramelizované kelíky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 03:49