
Jednoduchý a rýchly krémeš
Suroviny
1 balíček lístkového cesta
1 liter mlieka
2 balíčky Zlatého klasu
4 vajcia
3 balíčky vanilínového cukru
3 PL kryštálového cukru
2 smotany na šľahanie
práškový cukor na posypanie
čokoláda na zdobenie
POSTUP
1
Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na dve časti. Obidva pláty dáme na vymastený plech, popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov Celzia asi 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
2
Do hrnca si dáme mlieko, Zlaté klasy, vanilkový a kryštálový cukor a žĺtky. Uvaríme hustý puding. Bielky vyšľaháme s jedným vanilkovým cukrom na tuhý sneh.
3
Do ešte horúceho pudingu primiešame sneh z bielkov. Krém nanesieme na upečený plát lístkového cesta a necháme vychladnúť.
4
Zo smotany a vanilkového cukru vyšľaháme šľahačku dotuha a nanesieme na puding. Prikryjeme druhým plátom lístkového cesta a dáme vychladiť. Nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom a ozdobiť čokoládou.