shutterstock.com
StoryEditor

To je ale dobrota! Recept na jednoduchý a rýchly krémeš z lístkového cesta

20.01.2021, 13:00
Recepty a tipy
Autor:
Diabetikav
Nesmrteľný domáci koláčik, ktorý sa nám ani našej rodine nikdy nezunuje.

Jednoduchý a rýchly krémeš

Suroviny
1 balíček lístkového cesta
1 liter mlieka
2 balíčky Zlatého klasu
4 vajcia
3 balíčky vanilínového cukru
3 PL kryštálového cukru
2 smotany na šľahanie
práškový cukor na posypanie
čokoláda na zdobenie


POSTUP

1
Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na dve časti. Obidva pláty dáme na vymastený plech, popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov Celzia asi 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

2
Do hrnca si dáme mlieko, Zlaté klasy, vanilkový a kryštálový cukor a žĺtky. Uvaríme hustý puding. Bielky vyšľaháme s jedným vanilkovým cukrom na tuhý sneh.

3
Do ešte horúceho pudingu primiešame sneh z bielkov. Krém nanesieme na upečený plát lístkového cesta a necháme vychladnúť.

4
Zo smotany a vanilkového cukru vyšľaháme šľahačku dotuha a nanesieme na puding. Prikryjeme druhým plátom lístkového cesta a dáme vychladiť. Nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom a ozdobiť čokoládou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 21:30