shutterstock.com
StoryEditor

Recept na výborný strúhaný tvarohový koláč od Katky Jakeš

06.01.2021, 16:00
Recepty a tipy
Ako napísala Katka: „Je veľmi chutný a zvládnete ho, aj keď nie ste extra v pečení.“

Potrebujeme:
Plech 38x27 cm

⁣⁣Na cesto:⁣
400 g hladkej špaldovej múky (môže byť aj pšeničná)⁣
100 g kokosového cukru (môže byť aj biely práškový)
⁣3 PL kakaa⁣
1 ČL prášku do pečiva
⁣250 g masla
1 žĺtok (bielok odložíme na plnku)

⁣⁣Plnka:
⁣750 g tvarohu (500 hrudkovitého a zvyšok jemného)
⁣80 g kokosového cukru (môže byť aj biely práškový)
⁣1 balenie vanilkového cukru
⁣4 žĺtka⁣
5 bielok
citrónová kôra z 1 citróna⁣⁣

Postup

⁣⁣Pripravíme si cesto. Všetky ingrediencie vysypeme do misy a rukami vymiesime (na začiatku to bude ťažšie, potom sa teplom rúk cesto krásne spojí). Zabalíme do fólie a odložíme na chvíľu do chladničky. ⁣⁣Pripravíme si plnku. Oddelíme bielky od žĺtok a vymixujeme ich na sneh. Potom všetko, okrem žĺtok a bielkov rozmixujeme, nakoniec pridáme žĺtka. Na záver ručne a zľahka vmiešame sneh z bielok. ⁣⁣Plech si vymastíme a vymúčime. Cesto rozdelím na dve časti. Na spodok plechu nastrúhame jednu polovicu cesta. Potom ⁣na neho vylejeme tvarohovú plnku. Na ňu nastrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme v trúbe rozohriatej na 180 stupňov, 30 minút. Necháme vychladnúť, nakrájame na kocky a podávame. Mňam!

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 22:50