shutterstock
StoryEditor

Mňam! Pripravte si tento jednoduchý recept na tradičnú kyslú fazuľovú polievku

21.12.2020, 08:00
Recepty a tipy
Ak aj vy máte nostalgiu z detstva, máme pre vás tip na obľúbené jedlo starých mám.

Potrebujeme:

1ks cibule, 2-3ks cesnaku, 1ks klobásy, 200g údeného mäsa, 2 hrnčeky fazule, soľ, mleté čierne korenie, ocot, 200ml mlieka, 100ml smotany na šľahanie, 2PL hladkej múky, 2PL masla, 2-3 bobkové listy, 2ks zemiakov, vývar z údeného mäsa, masť

Postup:

Nakrájanú cibuľu speníme na masti a pridáme nakrájanú klobásu. Chvíľku pražíme a pridáme nakrájaný cesnak. Zalejeme vývarom z údeného a pridám bobkový list, deň vopred namočenú fazuľu, ktorú varíme do zmäknutia. 

Pridáme soľ a nakrájané očistené zemiaky. Na masle spravíme zápražku, ktorú pridáme do polievky. Všetko povaríme a pridáme mlieko so smotanou a varíme ďalších 5-10 minút. Na záver dochutíme štipkou octu.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 17:03