Potrebujeme:
1ks cibule, 2-3ks cesnaku, 1ks klobásy, 200g údeného mäsa, 2 hrnčeky fazule, soľ, mleté čierne korenie, ocot, 200ml mlieka, 100ml smotany na šľahanie, 2PL hladkej múky, 2PL masla, 2-3 bobkové listy, 2ks zemiakov, vývar z údeného mäsa, masť
Postup:
Nakrájanú cibuľu speníme na masti a pridáme nakrájanú klobásu. Chvíľku pražíme a pridáme nakrájaný cesnak. Zalejeme vývarom z údeného a pridám bobkový list, deň vopred namočenú fazuľu, ktorú varíme do zmäknutia.
Pridáme soľ a nakrájané očistené zemiaky. Na masle spravíme zápražku, ktorú pridáme do polievky. Všetko povaríme a pridáme mlieko so smotanou a varíme ďalších 5-10 minút. Na záver dochutíme štipkou octu.