Potrebujeme:
1 l červeného vína;
0,3 l vody;
0,7 dcl rumu (môžeme pridať, ak máme radšej silnejší punč);
0,2 l pomarančovej šťavy;
75 g trstinového cukru (doslaďte podľa chuti);
2 celé škorice;
1 hviezdička badiánu.
Na dochutenie:
Sušené ovocie- skvelo vo vianočnom punči chutí sušený pomaranč, jablká, citróny, brusnice a hrozienka.
Orechy- nebojte sa do pohára hodiť pár obľúbených orieškov. Dodajú punču nezameniteľnú chuť.
Postup:
Je to jednoduché. Všetky ingrediencie dajte do hrnca a počkajte, kým sa začnú variť. Dochuťte ho podľa seba, do pohára pred rozlievaním dajte sušené ovocie a orechy. Hrnček môžete dozdobiť plátkom pomaranča alebo celou škoricou. Fantázií sa medze nekladú.