Marek Bartoš, sevruga.cz
StoryEditor

Na večeru bude šťavnaté kurča z jedného plechu od Zdeňka Pohlreicha

05.11.2020, 13:00
Recepty a tipy

Suroviny:
800 g skorých zemiakov
100 g slaniny
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
2 cukety
2 citróny
100 g čiernych olív
50 g ančovičiek
4 lyžice olivového oleja
1 lyžička mletej papriky
800 g kuracích kúskov (krídla, stehná s kosťou)
250 g cherry paradajok
soľ
čerstvo mleté ​​čierne korenie


Zemiaky vydrhnite kefkou a rozkrájate na polovice. Slaninu nakrájajte na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpte, cibuľu nakrájajte na mesiačiky, cesnak nadrobno, cukety na polovičné kolieska.Z citrónov odstráňte ostrým nožom celú kôru vrátane bielej časti a dužinu nakrájajte na mesiačiky. Do nádoby na pečenie naukladajte zemiaky, slaninu, cibuľu, cesnak, olivy a sardely. Pokvapkajte väčšinou oleja, osoľte, okoreňte, posypte paprikou a zľahka premiešajte.Mäso osoľte, okoreňte, pokvapkajte zvyšným olejom a dajte do misy na pečenie k ostatným surovinám. Vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Pečte 45 minút, potom pridajte paradajky, cuketu, citróny, pečte ešte 10 minút a môžete podávať.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 02:12