Čevapčiči s mladým špenátom
Na 4 porcie
60 g mladého špenátu
soľ podľa chuti
1 cibuľa
800 g mletého bravčového mäsa
50 g mletej sladkej papriky
mleté korenie podľa chuti
2 vajcia
3 hrste strúhanky
masť na opekanie
100 ml svetlého piva
60 g masla
1. Špenát povaríme asi pol minúty vo vriacej osolenej vode, scedíme ho a ochladíme pod studenou tečúcou vodou.
2. Nadrobno nakrájanú cibuľu dáme do misky, pridáme mäso, prisypeme papriku, korenie, špenát, vajcia, prepracujeme a zahustíme strúhankou.
3. Mäso rozdelíme na 12 dielikov, vytvarujeme z nich šišky a opekáme ich na masti na miernom ohni pod pokrievkou zo všetkých strán asi 10 minút. Hotové šišky vyberieme a uchovávame v teple.
4. Do výpeku nalejeme pivo, zvaríme a vmiešame maslo. Hotové čevapčiči môžeme podávať napríklad s rôzne upravenými zemiakmi, horčicou a preliate šťavou.
Dĺžka prípravy: 30 minút