shutterstock.com
StoryEditor

Prineste si domov dovolenkovú náladu. Recept na čevapčiči s mladým špenátom

02.10.2020, 17:00
Recepty a tipy
Táto klasika vám určite zlepší náladu a vy si môžete popri obedovaní nostalgicky zaspomínať na dovolenku, na ktorej ste toto jedlo mali naposledy.

Čevapčiči s mladým špenátom
Na 4 porcie
60 g mladého špenátu
soľ podľa chuti
1 cibuľa
800 g mletého bravčového mäsa
50 g mletej sladkej papriky
mleté ​​korenie podľa chuti
2 vajcia
3 hrste strúhanky
masť na opekanie
100 ml svetlého piva
60 g masla

1. Špenát povaríme asi pol minúty vo vriacej osolenej vode, scedíme ho a ochladíme pod studenou tečúcou vodou.
2. Nadrobno nakrájanú cibuľu dáme do misky, pridáme mäso, prisypeme papriku, korenie, špenát, vajcia, prepracujeme a zahustíme strúhankou.
3. Mäso rozdelíme na 12 dielikov, vytvarujeme z nich šišky a opekáme ich na masti na miernom ohni pod pokrievkou zo všetkých strán asi 10 minút. Hotové šišky vyberieme a uchovávame v teple.
4. Do výpeku nalejeme pivo, zvaríme a vmiešame maslo. Hotové čevapčiči môžeme podávať napríklad s rôzne upravenými zemiakmi, horčicou a preliate šťavou.

Dĺžka prípravy: 30 minút

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 05:52