shutterstock
StoryEditor

Pripravte si cez víkend vynikajúce šťavnaté čučoriedkové mafiny

16.07.2020, 17:00
Recepty a tipy
A najlepšie na tom je, že 12 kúskov máte spravených do 50 minút!

Príprava: 20 minút & 30 minút pečenie

Na 12 porcií potrebujeme:
1 šálku (2,5 dl) čerstvých čučoriedok
1 šálku trstinového cukru
1 ČL mletej škorice
2 šálky hladkej špaldovej múky
1 ČL jedlej sódy
1 šálku bieleho jogurtu
2 vajcia
1/2 šálky kokosového oleja

Postup:
Zvlášť rozmiešame „suché“ a „mokré“ suroviny. Mokrú zmes pomaly zmiešame so suchou a dobre vymiešame. Čučoriedky umyjeme a zľahka primiešame do cesta. Naplníme do formy alebo košíčkov na mafiny asi do dvoch tretín, lebo pri pečení zväčšia objem. Povrch môžeme posypať niekoľkými bobuľkami. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch.

Náš tip: Namiesto kokosového môžete pokojne pridať olivový olej. Mafiny možno pripraviť aj z iného drobného ovocia, s kúskami horkej čokolády alebo nasekanými orechmi.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. november 2024 16:14