shutterstock.com
StoryEditor

Víkendová maškrta, ktorú si zamilujete: Pripravte si lahodné tartaletky s limetkovým krémom

03.07.2020, 15:00
Recepty a tipy
Na záhradnej party alebo svadbe nesmú chýbať. Veselé, malé a hlavne sladké ...

Potrebujeme:
500 g hladkej múky špeciál
250 g práškového cukru
250 g maslovej HERY
2 ks vajec
kôru z citróna

Limetkový krém:
450 g smotany na šľahanie
2 PL zemiakového škrobu
6 ks žĺtkov
150 ml limetkovej šťavy
podľa chuti kôru z limetky

Sneh:
6 ks bielkov
250 g práškového cukru

Postup: 
Najprv si pripravíme a upečieme korpusy z lineckého cesta. Z vychladnutých surovín si vypracujeme nelepivé cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme hodinu v chladničke.

Vychladnuté cesto rozdelíme do formičiek na tartaletky. Cesto by nemalo byť príliš hrubé, aby ostalo dosť miesta na krém. Ideálne je použiť silikónové alebo teflónové formičky, ktoré nemusíme ani vymastiť tukom a ani vysypávať múkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C 12 minút.

Pripravíme si krém. Najprv dáme do hrnca smotanu, do ktorej zašľaháme škrob a cukor. Za stáleho miešania alebo šľahania privedieme k varu. Krém odstavíme a pridáme žĺtky, limetkovú šťavu a kôru. Vrátime na chvíľu na sporák a miešame do zhustnutia. Krém hneď zahorúca naplníme do pripravených košíčkov a necháme v chlade stuhnúť.

Pevný sneh ušľaháme z bielkov a cukru. Ozdobíme košíčky so stuhnutým krémom a necháme chvíľku zapiecť v rúre pod grilom zapnutým na 190 °C. Na tartaletky však dávame pozor, aby sneh zozlatol iba ľahko a nepripálil sa. Môžeme ozdobiť plátkom limetky alebo nastrúhanou limetkovou kôrou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 20:29