shutterstock.com
StoryEditor

Nazbierali ste veľa húb? Pripravte si fantastický guláš!

23.09.2020, 08:00
Recepty a tipy
Autor:
TV MAX
Nič nie je lepšie, ako huby z lesa priamo na váš stôl.

Jemný guláš
2 väčšie cibule
600 g hubovej zmesi
5 lyžíc masti
800 g menších zemiakov
soľ
mleté ​​čierne korenie
bobkový list
mletá rasca
nové korenie
3 vetvičky tymianu

POSTUP:
1. Cibuľu nakrájame nadrobno, huby nakrájame na plátky. V kotlíku rozohrejeme masť, pridáme cibuľu a necháme zosklovatieť.
2. Pridáme huby, spoločne restujeme asi päť minút, zalejeme pol litrom vody a privedieme do varu. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na veľké kocky a pridáme do kotlíka.
3. Guláš ochutíme soľou, korením, bobkovým listom a piatimi guľôčkami nového korenia. Potom všetko na miernom plameni varíme asi tridsať minút.
4. Keď zemiaky zmäknú, prisypeme lístky tymianu. Môžeme podávať s čerstvým pečivom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 21:36