Jemný guláš
2 väčšie cibule
600 g hubovej zmesi
5 lyžíc masti
800 g menších zemiakov
soľ
mleté čierne korenie
bobkový list
mletá rasca
nové korenie
3 vetvičky tymianu
POSTUP:
1. Cibuľu nakrájame nadrobno, huby nakrájame na plátky. V kotlíku rozohrejeme masť, pridáme cibuľu a necháme zosklovatieť.
2. Pridáme huby, spoločne restujeme asi päť minút, zalejeme pol litrom vody a privedieme do varu. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na veľké kocky a pridáme do kotlíka.
3. Guláš ochutíme soľou, korením, bobkovým listom a piatimi guľôčkami nového korenia. Potom všetko na miernom plameni varíme asi tridsať minút.
4. Keď zemiaky zmäknú, prisypeme lístky tymianu. Môžeme podávať s čerstvým pečivom.