shutterstock.com
StoryEditor

Tip na obed: Nahraďte mäso nízkokalorickou pochúťkou. Hubové lasagne si zamiluje celá rodina

06.03.2020, 19:00
Recepty a tipy
Ak mäso nejete alebo naň skrátka nemáte chuť, pripravte si tento náš famózny recept.

Potrebujeme na 6 – 8 porcií:
Na omáčku:
60 g masla
1 malú cibuľku, nakrájanú nadrobno
2 strúčiky cesnaku na pretlačenie
450 g pečiarok dvojvýtrusných, nakrájaných nadrobno
2,5 PL hladkej múky
750 ml mlieka
3/4 ČL sušenej bazalky
3/4 ČL sušeného oregana
štipku strúhaného muškátového orieška
225 g mascarpone
soľ
čerstvé mleté čierne korenie

Na zvyšok:
12 plátkov lasagní
500 g mrazeného špenátu (rozmrazeného a zbaveného vody)
4 malé paradajky, nakrájané nadrobno
225 g vyšľahaného mascarpone
250 g strúhanej mozzarelly
80 g strúhaného parmezánu

Postup:
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Pekáč na lasagne vymastíme maslom. Zvyšok masla rozpustíme vo väčšej panvici na miernej teplote. Pridáme cibuľu, cesnak, huby, štipku soli a smažíme asi 6 – 8 minút do zmäknutia. Poprášime múkou, poriadne premiešame a varíme ešte ďalšiu minútku. Pomaly, za stáleho miešania, prilievame mlieko. Varíme 4 – 5 minút, kým omáčka zhustne. Potom pridáme bazalku, oregano, muškátový oriešok a soľ. Primiešame aj mascarpone a varíme, kým sa nám všetko spojí a omáčka bude jemná a hladká.

Vo väčšom hrnci privedieme do varu vodu, ktorú sme predtým osolili. Asi 2 minúty povaríme v tejto vode pláty lasagní, vytiahneme ich a necháme uschnúť.

Malou časťou omáčky potrieme dno pekáča, na omáčku uložíme plátky lasagní, nasledovať bude špenát a paradajky, opäť omáčka, plátky lasagní a ako posledná bude vrstva mascarpone, tú posypeme mozzarellou a parmezánom. Osolíme, okoreníme a pečieme asi 40 – 50 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme 5 – 10 minút odstáť a až potom podávame.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 22:45