Oškvarková nátierka
2 vajcia
1 cibuľa
4 sterilizované uhorky
200 g oškvarkov
soľ
mleté čierne korenie
2 lyžice plnotučnej horčice
1 strúčik cesnaku
2 lyžice majonézy
čerstvý chlieb na podávanie
jarná cibuľka na posypanie
POSTUP:
1. Vajcia uvaríme natvrdo vo vriacej vode 9 minút. Potom ich schladíme pod studenou tečúcou vodou a ošúpeme. Cibuľu a uhorky nakrájame na menšie kúsky.
2. Oškvarky zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme nakrájanú cibuľu, uhorky a dáme od misky.
3. Uvarené vajcia nakrájame na kocky, pridáme do misy, ochutíme soľou, korením, horčicou a prelisovaným cesnakom. Na záver pridáme majonézu a dobre premiešame.
4. Hotovú nátierku podávame s čerstvým chlebom a posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou.
Čas prípravy: 10 minút.
1 porcia obsahuje: 2 421 kJ/578 kcal