shutterstock
StoryEditor

Na raňajky či na večeru. Chutná pomazánka z medvedieho cesnaku, ktorej sa nebudete vedieť dojesť

26.03.2020, 09:00
Recepty a tipy
Medvedí cesnak je ideálnym zdrojom prvých jarných vitamínov. Má výborné antibakteriálne vlastnosti a zároveň je chutný.

Hummus s medvedím cesnakom  

Čo budeme potrebovať:

400 g cíceru, 1-2 strúčiky cesnaku, šťava z polovice citróna, 3 PL Tahiny /sezamovej pasty/, štipka cayenského korenia alebo chilli, soľ, olivový olej, 1 zväzok medvedieho cesnaku

Postup:
Cez noc namočený cícer varíme do úplného zmäknutia. Scedíme, ale vodu nevylievame. Použijeme ju, aby sme docielili požadovanú konzistenciu nátierky. Do mixéra pridáme cícer, citrónovú šťavu, olej, soľ, tahini, štipku korenia a cesnak. V procese mixovanie pridávame cícerovú vodu až kým nátierka nebude jemná a vláčna. Do hotového hummusu zamiešame nasekaný medvedí cesnak. Podávame s opečeným arabským chlebom. Výborne chutí aj na čerstvom pečive alebo v hriankach. Ak nestihnete hummus skonzumovať hneď, nevadí. Na druhý deň je ešte chutnejší. Ideálne je ho však skladovať v uzatváracej nádobe s trochou olivového oleja na povrchu. Ak použijeme konzervovaný cícer, zbavíme sa prvej a najdlhšej časti prípravy – namáčania a varenia strukoviny.

Pixabay

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 16:35