shutterstock.com
StoryEditor

Nápad na rýchlu večeru, štyrikrát inak. Ktorú pomazánku vyskúšate dnes?

05.02.2020, 15:00
Recepty a tipy
Aj vy patríte k tým ľuďom, ktorí už cez obed rozmýšľajú nad tým, čo budú jesť na večeru? Ak áno, čo takto vyskúšať niektorú z týchto lahodných a hlavne rýchlych pomazánok?

Nátierka z cícera a avokáda
2 zrelé avokáda
200 g cíceru v náleve
3 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
2 lyžice olivového oleja
1 červená cibuľa
1 čerstvá feferónka
soľ
4 plátky kváskového chleba
1 hrsť cesnakových klíčkov

1 Avokáda rozkrojíme, zbavíme kôstky a dužinu lyžicou vydlabeme do misy.
2 Pridáme scedený cícer a vidličkou všetko roztlačíme. Pridáme čerstvú limetkovú šťavu a zamiešame.
3 Potom pridáme olivový olej, najemno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájanú feferónku zbavenú semiačok, osolíme, zamiešame a dáme do chladničky vychladiť.
4 Nátierku nanesieme na plátky čerstvého chleba a dozdobíme cesnakovými klíčkami.

Príprava: 25 minút (bez chladnutia)
1 porcia obsahuje 1 969 kJ/470 kcal
Počet porcií/kusov 4

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa COOP club (@coopclub.cz),

Tvarohová nátierka s cviklou
200 g varenej červenej repy
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 tvrdý tvaroh
1/2 lyžičky tymianových lístkov
soľ podľa chuti
mleté korenie podľa chuti

1 Uvarenú repu nakrájame a nastrúhame najemno. Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame na kúsky a pridáme k repe. K zmesi dôkladne primiešame polovicu tvarohu, tymian, soľ a korenie podľa chuti.
2 Do nátierky pridáme zvyšok nadrobeného tvarohu, zamiešame ho opatrne vidličkou a necháme odležať v chladničke aspoň 60 minút. Môžeme podávať napríklad s čerstvým domácim pečivom.

Príprava: 20 minút
1 porcia obsahuje 262 kJ/63 kcal
Počet porcií/kusov 4

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Iveta (@ivaa_pa),

Nátierka z pečených paprík a tvarohu
2 veľké červené papriky
olivový olej na pokvapkanie
soľ
mleté čierne korenie
4 vetvičky čerstvého tymianu
2 jarné cibuľky + na dozdobenie
250 g tvarohu

1 Papriky očistíme a rozkrojíme na polovice. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a okoreníme soľou, korením a tymianom.
2 Plech s paprikami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 190 °C asi 15 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na drobné kocky.
3 Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame nadrobno. V mise premiešame kocky papriky s pokrájanou cibuľkou, tvarohom, so soľou a s korením.
4 Hotovú nátierku podávame s pečivom podľa chuti. Môžeme dozdobiť jarnou cibuľkou a doplniť šalátovými listami.

Príprava: 35 minút
1 porcia obsahuje 536 kJ/128 kcal
Počet porcií/kusov 4

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lilyline Designs (@poppie_60),

Pórová-syrová nátierka
1 pór
soľ podľa chuti
4 vajcia uvarené natvrdo
100 g mäkkého tvarohu
200 g kyslej smotany
3 lyžice plnotučnej horčice
mleté korenie podľa chuti

1 Pór pozdĺžne rozkrojíme, dôkladne umyjeme, zbavíme ho vrchných listov a odrežeme od korienkov. Nakrájame ho na tenké rezance, v miske ich zmiešame so štipkou soli, trochu ho pretlačíme a necháme 5 minút povoliť.
2 Medzitým si ošúpeme natvrdo uvarené vajcia, ktoré nakrájame na malé kúsky a pridáme ich k póru spolu s tvarohom, so smotanou a s horčicou. Všetko zamiešame a podľa chuti dosolíme a okoreníme. Nátierku natrieme na plátky pečiva.

Príprava: 20 minút
1 porcia obsahuje 1 019 kJ/243 kcal
Počet porcií/kusov 4

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Klára Michalová (@sklarouvkuchyni),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 18:22