shutterstock.com
StoryEditor

Túto tvarohovú bublaninu so slivkami jednoducho musíte vyskúšať!

26.08.2020, 15:00
Recepty a tipy
Slivky. Nemali by chýbať v žiadnej kuchyni. Čerstvé či sušené, v podobe lekváru, šťavy alebo CHUTNÝCH MÚČNIKOV!

Tvarohová bublanina so slivkami

Postup
100 g zmäknutého masla
80 g práškového cukru
2 vajcia
250 g plnotučného tvarohu
5 PL mlieka
180 g detskej krupičky
1 ČL kypriaceho prášku
1 ČL strúhanej citrónovej kôry
2 jablká
5 sliviek
tuk na vymazanie
práškový cukor na posypanie

Postup:

1. V miske zmiešame zmäknuté maslo s cukrom. Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme ich k maslu s cukrom a vyšľaháme do peny.
2. Vmiešame tvaroh, mlieko, krupicu zmiešanú s kypriacim práškom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Nakoniec ušľaháme z dvoch bielkov pevný sneh a ľahko ho vmiešame do cesta.
3. Jablká umyjeme, rozkrájame na štvrtky, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. Slivky umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kolieska alebo prekrojíme na polovice.
4. Formu vymažeme tukom, nalejeme do nej cesto, na ktoré rovnomerne pokladieme nakrájané jablká a slivky.
5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút dozlatista. Hotovú bublaninu necháme vychladnúť, nakrájame ju na štvorce a poprášime cukrom.

Čas prípravy 50 minút
1 porcia obsahuje 789 kJ/188 kcal

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. november 2024 20:57