shutterstock.com
StoryEditor

Sezóna sliviek je tu. A tento slivkový koláč je nebíčko v papuľke!

17.08.2020, 16:00
Recepty a tipy
Chuť tohto kysnutého slivkového koláča s mrveničkou sa dá len ťažko opísať. Musíte to jednoducho vyskúšať!

Slivkový koláč
Čas prípravy: 50 minút
1 porcia obsahuje: 1 205 kJ/288 kcal

POTREBUJEME na 12 porcií:
Na cesto:
3 vajcia
180 g krupicového cukru
150 ml kefíru
150 g hladkej múky
100 g špaldovej múky
2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
2 lyžičky mletej škorice
1 lyžicu kvalitného kakaa
tuk na vymastenie
cca 12 sliviek

Na mrveničku:
50 g masla
80 g trstinového cukru
80 g hrubej múky
50 g nahrubo nasekaných lieskových orieškov

1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Potom striedavo pridávame kefír a oba druhy múky zmiešané s práškom do pečiva, so škoricou a s kakaom.
2. Hotové cesto nalejeme do tukom vymasteného a múkou vysypaného menšieho pekáča alebo do formy s vyšším okrajom. Navrch dáme polovice očistených a vykôstkovaných sliviek.
3. Z masla, cukru, hrubej múky a orieškov vypracujeme mrveničku. Nasypeme ju navrch koláča a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 - 30 minút.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 02:45