unsplash.com
StoryEditor

Toto skvelé hnrčekové vafle budete mať upečené za pár minút

25.08.2020, 16:10
Recepty a tipy
To je ale dobrota!

Hrnčekové vafle

SUROVINY
Rozpis na 10 kusov

Cesto:
1 hrnček mlieka
3 vajcia
1/2 hrnčeka bieleho jogurtu
2 hrnčeky polohrubej múky
2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
1/3 hrnčeka oleja
1/2 lyžičky soli

Omáčka:
200 g malín
2 lyžice krupicového cukru
2 lyžice vanilkového pudingového prášku
100 g jahôd

Na dokončenie:
práškový cukor na posypanie
čerstvé bylinky na ozdobu

1 V mlieku rozšľaháme žĺtky a jogurt, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a olej. Premiešame a nakoniec vmiešame vyšľahané bielky so štipkou soli. Hotové cesto pečieme vo vaflovači, ktorý potierame olejom.
2 Polovicu malín dáme do kastrólika, pridáme cukor, zalejeme 250 ml vody, v ktorej sme rozmiešali pudingový prášok, a za stáleho miešania povaríme 2 minúty. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť, vmiešame zvyšné maliny a na kúsky nakrájané jahody. Vafle dáme na tanieriky, polejeme omáčkou, posypeme cukrom a ozdobíme napríklad čerstvou bylinkou.


Čas prípravy: 45 minút
1 porcia obsahuje 942 kJ/225 kcal

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 11:11