shutterstock.com
StoryEditor

Aj vaša rodina miluje palacinky? Potom určite vyskúšajte tieto kokosové s plnkou

26.06.2020, 10:30
Recepty a tipy
Recept na klasické cesto pozná azda každá z nás. Vyskúšali ste však už niekedy túto kokosovú alternatívu?

Kokosové palacinky s džemom

Suroviny na 12 porcií:
Cesto:
300 ml mlieka
2 vajcia
štipka soli
100 g hladkej múky
20 g kokosu
olej na pečenie
Plnka:
200 g jahôd
250 g rebarbory
1 lyžica citrónovej šťavy
100 g krupicového cukru
2 lyžice medu

Postup:

​1. Mlieko rozšľaháme s vajcami a so štipkou soli. Vmiešame múku a najemno nastrúhaný kokos. Cesto necháme odležať asi 30 minút pri izbovej teplote. Potom na rozpálenej panvici, potretej tenkou vrstvou oleja, upečieme tenké palacinky. Ak máme panvicu s nepriľnavým povrchom, môžeme piecť palacinky nasucho.
2. Očistené jahody a olúpanú rebarboru nakrájame na menšie kúsky. Polovicu jahôd a polovicu rebarbory dáme do kastrólika, pridáme cukor a citrónovú šťavu. Privedieme do varu a varíme, kým sa nerozvarí na kašu. Potom pridáme zvyšné jahody a rebarboru, krátko povaríme, odstavíme a pridáme med. Necháme mierne vychladnúť.
3. Palacinky potrieme džemom a zložíme do šatôčky. Dáme ich na tanieriky a pocukrujeme.

Dĺžka prípravy: 40 minút (bez času odležania)
1 porcia obsahuje 1 566 kJ/374 kcal

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. november 2024 01:31