Ako na to? Bobuľky hrozna si na chvíľku namočte do vody, uvoľní sa tak špina. Ak nájdete nahnitú bobuľku, vyhoďte ju, môže vám pokaziť celý džem.
Očistené bobuľky hrozna dajte do hrnca, podlejte trochou vody a varte na miernom ohni. Zhruba po 10 až 15 minútach by mali pustiť šťavu a rozvariť sa. Keď dovaríte, hmotu prepasírujte, aby ste ju zbavili zrniečok. Opäť dajte variť. Pridajte kryštálový cukor, prípadne hnedý trstinový (na 1 kg hrozna asi 800 gramov cukru, v závislosti od toho, aké kyslé je hrozno). Príjemnú chuť vám spraví aj balíček vanilkového cukru a trocha škorice. Pridajte trocha citrónovej šťavy (1 polievkovú lyžicu). Varte, kým hmota zhustne. Horúcu marmeládu nalejte do sklenených pohárov a prevráťte hore dnom.
shutterstock.com
StoryEditor
Dosť bolo klasiky bez nápadu! Vyskúšajte recept na hroznovú marmeládu
24.08.2020, 15:00
Recepty a tipyAj keď hroznová marmeláda nepatrí medzi typické zaváraniny, vyskúšajte tento recept. Môžete ju použiť na koláče alebo len tak, na chlebík či vianočku. Skvelo sa tiež hodí ako príloha k pečenému mäsu.