Pixabay
StoryEditor

Neviete čo s marhuľami? Takto si z nich pripravíte chutný domáci džem, ktorý si zamiluje každý

27.06.2020, 16:45
Recepty a tipy
Využijete ho k palacinkám, do koláčov, alebo len tak na chlebík. Džemy sú už niekoľko desaťročí obľúbenou pochúťkou, ktorá patrila už do kuchýň našich starých mám. Nemala by tak chýbať ani vo vašej.

Potrebujeme:
1 kg zrelých marhúľ
80 dkg kryštálového cukru

Postup:
Marhule nakrájame na malé kúsky a zasypeme kryštálovým cukrom. Navrchu necháme viac cukru, zakryjeme a necháme odstáť do druhého dňa. Potom dáme do hrnca za naberačku odstátych marhúľ a miešame, kým sa nám oddelí v strede varechou cestička. Hotové dáme do druhého hrnca a pokračujeme ďalej. Keď budeme s marhuľami hotové, druhý hrniec dáme na sporák, aby bol džem horúci, a nalievame ho do pohárov. Viečkami zavreté poháre necháme asi hodinu odstáť a vychladnúť pod utierkou.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 07:33