unsplash.com
StoryEditor

Recept na fantastický domáci kečup, ktorý chutí ako od babičky!

11.08.2020, 16:00
Recepty a tipy
Úžasne chutný a bez chémie! Tak chutí tento kečup.

Domáci kečup

Potrebujeme:
2 kg zrelých mäkkých paradajok
250g jabĺk
250g cibule
30g soli
150g krištáľového cukru
4 PL octu
1 ČL mletej škorice
1 ČL mletej červenej sladkej papriky
5 klinčekov

Postup:

Zeleninu a jablká opláchneme, cibuľu olúpeme, všetko nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca a za občasného miešania podusíme do zmäknutia. Pridáme cukor, ocot a korenie, dusíme zhruba ďalšiu pol hodinu.. Rozvarenú zmes prepasírujeme cez sitko a znovu pomaly dusíme do zhustnutia. Hotovú zmes nalejeme do pripravených pohárov alebo fľašiek so širším hrdlom, zatvoríme pevne viečka a postavíme hore dnom. Necháme takto poukladané až do úplného vychladnutia.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 22:48