Domáci kečup
Potrebujeme:
2 kg zrelých mäkkých paradajok
250g jabĺk
250g cibule
30g soli
150g krištáľového cukru
4 PL octu
1 ČL mletej škorice
1 ČL mletej červenej sladkej papriky
5 klinčekov
Postup:
Zeleninu a jablká opláchneme, cibuľu olúpeme, všetko nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca a za občasného miešania podusíme do zmäknutia. Pridáme cukor, ocot a korenie, dusíme zhruba ďalšiu pol hodinu.. Rozvarenú zmes prepasírujeme cez sitko a znovu pomaly dusíme do zhustnutia. Hotovú zmes nalejeme do pripravených pohárov alebo fľašiek so širším hrdlom, zatvoríme pevne viečka a postavíme hore dnom. Necháme takto poukladané až do úplného vychladnutia.