shutterstock
StoryEditor

Pripravte si ten najlepší kurací vývar podľa tradičného receptu našich babičiek

30.07.2020, 10:15
Recepty a tipy
Azda nie je človeka, ktorý by si na tradičnom vývare nepochutil.

Tradičný kurací vývar - ingrediencie
(5 porcií)

2 kuracie stehná
300 gramov koreňovej zeleniny - kaleráb, mrkva, petržlen, zeler
1 veľká cibuľa
1,5 litra vody
Soľ
Čierne korenie
1 hrsť petržlenovej vňate
2 strúčiky cesnaku


Kuracie mäso poriadne opláchneme a vložíme do hrnca. Pridáme očistenú koreňovú zeleninu a petržlenovú vňať. Cibuľu, mrkvu a petržlen stačí prekrojiť na polovice, zeler a kaleráb môžeme nakrájať na trochu menšie kúsky. Cesnak ošúpeme a pridáme, zalejeme vodou a zmes privedieme k varu.

Po tom, ako voda zovrie, pozbierame penu, ktorá sa nám na povrchu vytvorila. Teplotu zmiernime a vývar varíme pod pokrievkou na slabom stupni približne jeden a pol hodiny. Ak sa nám odparí voda, podľa potreby ju môžeme dopĺňať. Po hodine a pol odoberieme z vývaru mäso a zeleninu. Mäso natrháme na menšie kúsky, zeleninu môžeme nakrájať na menšie časti. Kúsky kuracieho mäsa so zeleninou naložíme na tanier a zalejeme vývarom. Alternatívne si môžeme dať vývar i samotný alebo s rezancami - to už závisí od konkrétnych preferencií.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 05:18