shutterstock.com
StoryEditor

Upečte si šťavnaté malinové brownies podľa receptu foodblogerky Martiny

19.04.2020, 15:30
Recepty a tipy
A ak vám dochádzajú nápady, čo chutné napiecť, vyskúšajte sladký recept, ktorý si pre vás pripravila slovenská foodblogerka Martina.

Foodblogerka Martina

Vďaka mojej láske a vášni k dobrému a kvalitnému jedlu som ako matka štyroch šibalov našla svoj relax v kuchyni, pri tvorení rôznych netradičných, exotických, ale aj tradičných pokrmov. Baví ma experimentovať a skúšať nové kombinácie, hrať sa s chuťou a farbami na tanieri.

Brownies s malinami

Potrebujete:

400 g kvalitnej horkej čokolády (70 %)
120 g masla
40 g kakaového masla
40 g kakaa
85 g múky
3 vajcia
200 g cukru
mletý bourbon vanilky (na špičku noža)
soľ

Postup:

Vo vodnom kúpeli rozpusťte čokoládu, maslo a kakaové maslo a nechajte vychladnúť. V šľahači si vyšľahajte vajíčka s cukrom a postupne pridajte kakao, vanilku, múku a štipku soli. Keď je čokoláda studená, vmiešajte ju do cesta. Rozohrejte si rúru na 160 °C. Pre ľahšiu manipuláciu s brownies si do formy dajte papier na pečenie, cesto preložte do formy a zarovnajte. Pečte na 160 °C asi 35 – 40 minút. Keď je brownies upečený, zhora je chrumkavý a pri pohybe formou sa v strede netrasie. Nechajte vychladnúť a podávajte s pekanovými orechmi a malinami.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 03:46