Foodblogerka Martina
Vďaka mojej láske a vášni k dobrému a kvalitnému jedlu som ako matka štyroch šibalov našla svoj relax v kuchyni, pri tvorení rôznych netradičných, exotických, ale aj tradičných pokrmov. Baví ma experimentovať a skúšať nové kombinácie, hrať sa s chuťou a farbami na tanieri.
Brownies s malinami
Potrebujete:
400 g kvalitnej horkej čokolády (70 %)
120 g masla
40 g kakaového masla
40 g kakaa
85 g múky
3 vajcia
200 g cukru
mletý bourbon vanilky (na špičku noža)
soľ
Postup:
Vo vodnom kúpeli rozpusťte čokoládu, maslo a kakaové maslo a nechajte vychladnúť. V šľahači si vyšľahajte vajíčka s cukrom a postupne pridajte kakao, vanilku, múku a štipku soli. Keď je čokoláda studená, vmiešajte ju do cesta. Rozohrejte si rúru na 160 °C. Pre ľahšiu manipuláciu s brownies si do formy dajte papier na pečenie, cesto preložte do formy a zarovnajte. Pečte na 160 °C asi 35 – 40 minút. Keď je brownies upečený, zhora je chrumkavý a pri pohybe formou sa v strede netrasie. Nechajte vychladnúť a podávajte s pekanovými orechmi a malinami.