Mandľová bublanina s jahodami
Ingrediencie
3 vajíčka
150 ml kokosového mlieka
50 g kokosového cukru
1 PL jablčného octu
100 g mletých mandlí
25 g kokosovej múky
štipka vanilky
1 l sódy bikarbóny
sezónne ovocie – jahody, bobule, marhule
Postup
1. Vajíčka, kokosové mlieko, cukor a jablčný ocot premiešame metličkou alebo rozmixujeme v blenderi.
2. Mandle, kokosovú múku, vanilku a sódu si premiešame v miske. Tekutú zmes primiešame k tej sypkej a cesto máme hotové.
3. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne do nej dáme cesto. Poukladáme naň nakrájané ovocie a pečieme 25 – 30 minút na 175 °C.
4. Vyberieme z trúby a necháme úplne vychladnúť a môžeme podávať.