shutterstock
StoryEditor

Využite vašu záhradku: Pripravte si chutnú hrachovú polievku, ktorú si zamilujete

12.06.2020, 10:00
Recepty a tipy
Okrem toho, že je táto polievka nesmierne chutná, garantujeme, že ju zvládne aj neskúsená gazdinká.

Potrebujeme na 8 porcií:
200 g zeleru
200 g mrkvy
40 g údenej slaniny
40 g masla
2 l zeleninového vývaru
750 g sušeného zeleného hrachu
1 malý pór
4 – 6 vetvičiek saturejky
mleté čierne korenie
soľ
frankfurtské párky

Postup:
Slaninu nakrájame na menšie kocky a opražíme v hrnci spolu s maslom. Medzitým si nahrubo nastrúhame očistenú mrkvu a pridáme ju k opraženej slanine. Krátko opečieme, zalejeme vývarom, nasypeme hrach a pri nízkej teplote necháme variť asi hodinu. Pred dovarením pridáme nakrájaný pór, párky, saturejku, dochutíme soľou a korením. Ak sa nám zdá polievka príliš hustá, rozriedime ju vývarom a prevaríme. Pred podávaním necháme odstáť. Chutí aj na druhý deň.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 08:58