400g uvareného cíceru), 4 PL sezamovej pasty Tahini, 2 PL panenského olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, šťava z jedného citróna, 1/2 ČL morskej soli, štipka bieleho korenia, mletá červená paprika (na posypanie), voda (podľa potreby) Cícer v mixéri rozmixujeme na jemno. Pridáme všetky zvyšné ingrediencie a opäť mixujeme čo najviac dohladka. Ak sa vám zdá masa príliš hustá, môžete pridať lyžicu či dve lyžice studenej vody. Výsledný humus má byť hladký, bez hrudiek. Na záver môžeme humus poliať trochou olivového oleja a posypať mletou červenou paprikou a ľanovými semiačkami. Podávame ho s umytou a na kúsky nakrájanou zeleninou.shutterstock.com
StoryEditor

Tip na chutný a zdravý olovrant: Jedli ste už cícerový hummus?

31.05.2020, 16:30
Recepty a tipy
Keď je niečo rýchle, zdravé a naviac to chutí skvelo, neváhajte s prípravou ani minútu. Túto arabskú pochúťku si jednoducho zamilujete.

Potrebujeme:

2 plechovky cíceru;

Šťavu z citrónu;

2 lyžice sezamovej pasty;

2 strúčiky cesnaku;

Pól deci olivového oleja;

Soľ a čierne korenie

Postup:

Všetky ingrediencie dáme do mixéru a mixujeme pokým nám nevznikne kašovitá hmota. Ak sa vám bude zdať humus príliš tuhý, pridajte trochu nálevu z konzervy. Užívajte si jeho jedinečnú chuť!

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 14:00