
Burrito s ryžou
Čas prípravy: 30 minút
1 porcia obsahuje 2 554 kJ/610 kcal
4 porcie
Potrebujeme:
4 veľké tortilly
200 ml 12 % kyslej smotany
200 g mletého hovädzieho mäsa
100 g sterilizovaných červených fazúľ
100 g mrazenej kukurice
100 g varenej ryže
1 cibuľa
2 čili papričky (chipotle)
1 plechovka sterilizovaných krájaných paradajok
oregano
soľ
mleté čierne korenie
1/2 ľadového šalátu
200 g tvrdého 40 % syra
1 Cibuľu nakrájame najemno a osmažíme na oleji, pridáme mleté hovädzie mäso, čili papričky a podlejeme krájanými sterilizovanými paradajkami. Krátko podusíme a pridáme prepláchnutú fazuľu, kukuricu a varenú ryžu. Dochutíme soľou, korením i oreganom.
2 Tortilly potrieme lyžicou kyslej smotany. Posypeme nastrúhaným syrom, pokryjeme nakrájaným ľadovým šalátom a zmesou. Prehneme strany tortilly, zabalíme ju ako roládu a poriadne utiahneme.
3 Zabalené burrito vložíme na mierne rozohriaty gril a grilujeme zo všetkých strán asi 10 minút. Ugrilované burrito podávame s paradajkovou salsou alebo kyslou smotanou.