Hydinové tacos
Mexické tacos sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí neradi trávia veľa času v kuchyni. Okrem toho sa ich nemôžete prejesť. Suroviny sa totiž dajú kombinovať podľa toho, na čo máte práve chuť. Tacos tak bude vždy iné, chutné a sezónne.
Potrebujeme na 4 porcie:
250 g kuracích pŕs (ak máte v rodine vegetariána, pokojne mäso vynechajte, nič tým nepokazíte)
2 PL olivového oleja
1 ČL rímskej rasce
1 ČL mletej papriky
3 strúčiky cesnaku
1 ČL sušeného koriandra
1/2 ČL čili
1 avokádo
1/2 limetky
mleté černe korenie
2 paradajky
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 červenú papriku
1 menšiu červenú cibuľu
100 ml kyslej smotany
soľ
4 ks tortilly
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Postup:
Zmiešame olej, rascu, papriku, 2 strúčiky nasekaného cesnaku, soľ, sušený koriander a čili. Marinádou potrieme kuracie prsia a opečieme ich z každej strany asi 5 – 7 minút. Necháme ďalších 5 minút odpočívať a potom mäso nakrájame na kúsky. Avokádo prekrojíme, vyberieme kôstku, dužinu vydlabeme lyžicou a vidličkou roztlačíme, zmiešame s pretlačeným cesnakom, so soľou, s korením a limetkovou šťavou. Paradajku nakrájame na menšie kocky, papriku na prúžky, cibuľu na tenké kolieska. Tortilly nasucho opražíme na panvici a potrieme guacamole, smotanou, pridáme nakrájané mäso, zeleninu, posypeme nasekaným petržlenom a zvinieme.
Náš tip:
Mäso si naložte do marinády deň vopred.