Čokoládové brownies:
Príprava: 45 minút
Potrebujeme na 20 kusov:
180 g masla alebo Hery
200 g horkej čokolády
50 g bielej čokolády
50 g mliečnej čokolády
3 vajcia
270 g kryštálového cukru
80 g hladkej múky
40 g kakaa
Postup:
Maslo a horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Mliečnu a bielu čokoládu nasekáme a zmiešame s rozpustenou čokoládou. Vajcia a cukor vymiešame do peny, jemne primiešame čokoládovú zmes, múku a kakao. Menšiu formu vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme do nej cesto, vrch zarovnáme a vo vyhriatej rúre (elektrická 180 °C, teplovzdušná 160 °C, plynová 3. – 4. stupeň) pečieme 25 až 30 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť na pekáči. Nakrájame na štvorce a podávame.
Náš tip: Ak vám z brownies zostane aj na druhý deň, znova si ho prihrejte v rúre alebo v mikrovlnke. Teplý je chutnejší.