shutterstock
StoryEditor

Milujete čokoládu? Vyskúšajte si pripraviť túto chutnú čokoládovú tortu

04.03.2020, 09:00
Recepty a tipy
Pomáha pri strese, uvoľniť sa, má mnoho priaznivých účinkov a azda nie je človek, ktorý by ju nemiloval. Už ste si dnes dopriali niečo čokoládové?

Potrebujeme:

100g kvalitnej horkej čokolády, 100g masla, 5 vajec, 120g krupicového cukru, 120g polohrubej múky, 1/2 sáčku kypriaceho prášku do pečiva, 20g kakaa

Na náplň: 100g smotany na šľahanie, 200g kvalitnej horkej čokolády, 150g kvalitnej mliečnej čokolády, 50ml koňaku, 200g masla

Na polevu: 150g kvalitnej horkej čokolády, 80ml smotany na šľahanie

Pracovný postup:

Čokoládu na korpus rozpustíme v horúcej vode a prelejeme do misky. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, žĺtky a všetko vyšľaháme do peny. Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Potom obidve hmoty spojíme a nakoniec vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom. Cesto dáme do tortovej formy a pečieme vo vyhriatej trúbe na 160 stupňov približne 50 minút. Necháme ho krátko vychladnúť a vyklopíme z formy. Vychladnutý korpus prekrojíme na 3 diely. Do menšieho hrnca nalejeme smotanu a necháme zovrieť. Smotanu odstavíme a vsypeme kúsky horkej a mliečnej čokolády. Miešame, pokiaľ sa nerozpustí, potom ochutíme koňakom.

Čokoládovú hmotu necháme vychladnúť v izbovej teplote. Potom ju vyšľaháme s maslom na hladký krém, ktorý rozdelíme na tri dieli. Jeden diel krému rozotrieme na spodní diel korpusu. Priklopíme druhým dielom korpusu a rozotrieme druhým dielom krému. Na povrch položíme tretí diel korpusu. Povrch torty potrieme zvyšným krémom, pričom si časť necháme na ozdobu. Tortu necháme stuhnúť najlepšie cez noc v chlade. Na koniec polejeme polevou, ktorú vytvoríme z rozpustenej čokolády a smotany.  shutterstock

    Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

    menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
    22. november 2024 07:22