shutterstock
StoryEditor

Priamo ako z talianskej reštaurácie. Pripravte si chutné zapekané cestoviny už dnes

04.05.2020, 10:00
Recepty a tipy
Ani pre vás neexistuje lepšie jedlo ako cestoviny alebo lasagne? Tak to si rozhodne zamilujete tento recept.

Na 4 porcie
5 lyžíc olivového oleja + na vymazanie foriem
1 cibuľa
1 mrkva
2 stonky zeleru
400 g mletého hovädzieho mäsa
1 plechovka drvených paradajok
1 lyžička sušeného oregana
2 strúčiky cesnaku
soľ
čerstvo mleté ​​čierne korenie
80 g olomouckých syrčekov
250 g cestovín cannelloni

Bešamelová omáčka:
50 g masla
50 g hladkej múky
500 ml mlieka
soľ
mleté ​​čierne korenie
štipka mletého muškátového orieška
80 g olomouckých syrčekov
petržlenová vňať na podávanie

1. Na olivovom oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler. Za občasného miešania restujeme dozlatista.
2. Pridáme mleté ​​mäso a sprudka ho opekáme, kým nezhnedne. Primiešame drvené paradajky, oregano, prelisovaný cesnak a dusíme asi 30 minút pod pokrievkou. Zmes necháme krátko vychladnúť, dochutíme soľou, korením a nakoniec vmiešame nahrubo nastrúhané olomoucké syrčeky.
3. Na bešamel rozohrejeme maslo a prisypeme múku. Za stáleho miešania vlejeme mlieko, privedieme do varu, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom a varíme 15 minút.
4. Štyri zapekacie mištičky alebo jednu veľkú misu vymažeme olivovým olejom a na ich dno rozotrieme polovicu pripraveného bešamelu. Cannelloni naplníme pripraveným mletým mäsom a rozložíme ich do pripravených mištičiek. Zalejeme druhou polovicou bešamelu a posypeme nahrubo nastrúhanými olomouckými syrčekmi.
5. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 40 minút. Potom odstránime alobal a dopečieme dozlatista. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a ihneď podávame.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 22:46