shutterstock
StoryEditor

Chutný a zdravý. Pripravte si tradičný cesnakový posúch podľa nášho receptu

29.04.2020, 09:45
Recepty a tipy
Môžete ho jesť ako prílohu k polievke alebo len tak.

Potrebujeme:

300g hladkej múky, 200ml vlažnej vody, 20g čerstvého droždia, 1čl kryštálového cukru, 1čl soli, 1čl rasce, 4pl rastlinného oleja, 4 strúčiky cesnaku

Postup:

Vo vlažnej vode rozmiešame cukor a droždie. Nemusíme čakať na to, kým sa nám vytvorí kvások a rovno pridáme do múky, spolu so soľou, rascou, olejom - a vypracujeme vláčne, hladké nelepivé cesto, najlepšie rukami. Cesto potom dáme do misy, posypeme trochou múky, prikryjeme a necháme kysnúť približne na dvojnásobnú veľkosť. 

Vykusnuté cesto rozložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Rozdrvený cesnak zmiešame v 2pl oleja a vody a potrieme ním cesto. Na 180 stupňoch pečieme do zlatista približne 30 minút. Po vybratí z rúry potrieme ešte studenou vodou. Dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. november 2024 17:16