StoryEditor

Jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začiatočník. Pripravte si cesnakový chlebík

30.04.2020, 09:45
Recepty a tipy
Ak vás chytilo skúšanie nových receptov, máme pre vás ďalší tip.

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky, 4 malé zemiaky uvarené v šupke, 1 lyžička pretlačeného cesnaku, lyžica octu, soľ, cesnak na potieranie, 1 téglik kyslej smotany, droždie, trochu cukru

Postup:

Zemiaky očistíme, rozmixujeme vo vlažnej vode, pridáme cesnak a rozmiešame na krémovú hmotu. Zatiaľ si pomocou droždia, vlažnej vody a trochy cukru pripravíme kvások. Do druhej misky nasypeme múku, ku ktorej pridáme kvások, ocot, soľ a neskôr aj zemiakovú hmotu, ktorú sme si na začiatku vymiešali. Vypracujeme jednotné polotuhé cesto, do ktorého podľa potreby pridáme vodu. Necháme kysnúť na teplom mieste aspoň tri-štyri hodiny.

Pripravíme si formu s vyššími okrajmi, ktorú dobre potrieme olejom. Do formy dáme cesto a natiahneme ho tak, aby pokrývalo celú formu a nechýme ho podkysnúť, až kým sa rúra nezohreje. Dáme piecť na 180 stupňov, kým povrch chlebíka nechytí farbu.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 07:01