shutterstock.com
StoryEditor

Recept na lahodný segedínsky guláš, ktorý zaženie aj ten najväčší hlad!

26.04.2020, 09:45
Recepty a tipy
Vyskúšajte tento recept na sýty obed, ktorý zaženie hlad aj tým najväčším jedákom.

Segedínsky guláš
Na 4 porcie
4 cibule
2 lyžice masti
800 g bravčového pliecka
soľ
mleté čierne korenie
drvená rasca podľa chuti
2 bobkové listy
2 lyžice mletej sladkej papriky
200 g kyslej kapusty
2 lyžice hotovej zápražky
150 ml smotany na varenie

1. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci rozohrejeme masť a cibuľu na nej orestujeme dozlata.
2. Bravčové mäso očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a ochutíme soľou, korením, rascou a bobkovým listom. Všetko krátko orestujeme a potom pridáme mletú červenú papriku. Dobre premiešame a asi minútu spoločne restujeme.
3. Mäso v cibuľovom základe podlejeme vodou tak, aby bolo úplne ponorené, a pod pokrievkou dusíme 60 minút. Potom do hrnca pridáme pokrájanú kyslú kapustu a dusíme ešte 20 minút.
4. Guláš zahustíme trochou zápražky a necháme prevariť 10 minút. Potom prilejeme smotanu a podávame napríklad s knedľou.

Dĺžka prípravy 100 minút
1 porcia obsahuje 1 383 kJ/330 kcal

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 05:06