Segedínsky guláš
Na 4 porcie
4 cibule
2 lyžice masti
800 g bravčového pliecka
soľ
mleté čierne korenie
drvená rasca podľa chuti
2 bobkové listy
2 lyžice mletej sladkej papriky
200 g kyslej kapusty
2 lyžice hotovej zápražky
150 ml smotany na varenie
1. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci rozohrejeme masť a cibuľu na nej orestujeme dozlata.
2. Bravčové mäso očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a ochutíme soľou, korením, rascou a bobkovým listom. Všetko krátko orestujeme a potom pridáme mletú červenú papriku. Dobre premiešame a asi minútu spoločne restujeme.
3. Mäso v cibuľovom základe podlejeme vodou tak, aby bolo úplne ponorené, a pod pokrievkou dusíme 60 minút. Potom do hrnca pridáme pokrájanú kyslú kapustu a dusíme ešte 20 minút.
4. Guláš zahustíme trochou zápražky a necháme prevariť 10 minút. Potom prilejeme smotanu a podávame napríklad s knedľou.
Dĺžka prípravy 100 minút
1 porcia obsahuje 1 383 kJ/330 kcal