shutterstock
StoryEditor

Šalát, ktorý konečne zasýti. Stačí vám zmixovať cestovinu, zeleninu a mozarellu

07.10.2019, 10:00
Recepty a tipy
Cestoviny sú mimoriadne vďačné jedlo. Dajú sa kombinovať s množstvom surovín, byliniek či korenín a hotové sú za pár minút. Vynechajte smotanovú omáčku a pripravte si obľúbený druh cestovín ako studený šalát.

500 g cestovín
220 g mini mozzarelly
150 g šunky
100 g baby špenátu
150 g cherry paradajok
100 g čiernych/zelených olív
150 g sterilizovaných srdiečok artičok
Na dresing:
60 ml olivového oleja
2 PL červeného vínneho octu
2 strúčiky cesnaku
1 PL nasekanej bazalky
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
čili
soľ

Postup:
Olivový olej, červený vínny ocot, čili, nasekané bylinky, pretlačený cesnak, soľ a korenie premiešame. Marinádu odložíme bokom. Cestoviny uvaríme, pridáme nakrájané čierne olivy, rozpolené paradajky, mini mozzarellu, nakrájané sterilizované artičoky, šunku, opláchnutý baby špenát, zalejeme pripravenou marinádou a premiešame.

Náš tip:
Artičoky môžete nahradiť napríklad blanšírovanou brokolicou, cuketou alebo avokádom a šunku vymeniť za kúsky pečeného kuracieho mäsa, ktoré vám ostali z predchádzajúceho dňa. shutterstock

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 04:54