500 g cestovín
220 g mini mozzarelly
150 g šunky
100 g baby špenátu
150 g cherry paradajok
100 g čiernych/zelených olív
150 g sterilizovaných srdiečok artičok
Na dresing:
60 ml olivového oleja
2 PL červeného vínneho octu
2 strúčiky cesnaku
1 PL nasekanej bazalky
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
čili
soľ
Postup:
Olivový olej, červený vínny ocot, čili, nasekané bylinky, pretlačený cesnak, soľ a korenie premiešame. Marinádu odložíme bokom. Cestoviny uvaríme, pridáme nakrájané čierne olivy, rozpolené paradajky, mini mozzarellu, nakrájané sterilizované artičoky, šunku, opláchnutý baby špenát, zalejeme pripravenou marinádou a premiešame.
Náš tip:
Artičoky môžete nahradiť napríklad blanšírovanou brokolicou, cuketou alebo avokádom a šunku vymeniť za kúsky pečeného kuracieho mäsa, ktoré vám ostali z predchádzajúceho dňa.