Pixabay
StoryEditor

Dodržujete pôst? Vyskúšajte si tak pripraviť tento vegetariánsky guláš

28.02.2020, 08:45
Recepty a tipy
Ponúkame vám recept na trochu iný guláš. Chutí famózne a je vhodný naozaj pre každého.

Vegetariánsky guláš

Príprava: 5 minút & varenie: 25 minút

Potrebujeme na 4 – 5 porcií:

2 PL kokosového oleja

1 veľkú cibuľu, očistenú a najemno nakrájanú

2 – 3 zelené papriky nakrájané na kocky

8 paradajok nakrájaných na kocky

3 stonky zeleru nakrájané na kocky

3 strúčiky cesnaku, pretlačené

hrsť čerstvej, nadrobno nasekanej petržlenovej vňate

1,5 ČL morskej soli

1 ČL mletej rasce

2 ČL mletej sladkej papriky

1 PL majoránky

6 hrnčekov vody

Postup:

V hrnci na rozpálenom oleji opražíme na minútku cibuľu. Pridáme ostatnú zeleninu a koreniny, prikryjeme a pár minút smažíme. Zalejeme vodou, prikryjeme a varíme asi 25 až 30 minút, kým bude zelenina mäkká. Podávame s bezlepkovým chlebíkom.

Recept je: bez lepku, bez sóje, bez vajec, bez laktózy, nemliečny, bez orechov, vegetariánsky a vegánsky.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 05:51