shutterstock.com
StoryEditor

Recept na najlepšie oškvarkové pagáčiky, aké ste kedy jedli!

13.02.2020, 12:00
Recepty a tipy
Hodia sa k poháru vína, ale aj piva. Tieto oškvarkové pagáčiky musíte vyskúšať.

Oškvarkové pagáčiky
Na 16 kusov:
20 g droždia
1 lyžička krupicového cukru
500 g polohrubej múky
150 ml mlieka
1 lyžička soli
1 lyžička mletého čierneho korenia
1 vajce (+ na potretie)
120 g slaniny (+ na vymastenie plechu)
120 g oškvarkov
50 ml bieleho suchého vína
1 lyžica celej rasce
1 lyžica hrubej soli

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ivana Gerbová (@ivka_gerba),

1. Z rozdrobeného droždia, cukru, lyžice múky a trochy mlieka vymiešame kašičku a necháme vzísť kvások.
2. Zvyšnú múku preosejeme, pridáme soľ, korenie, vajce, zmäknutú masť, kvások a nadrobno nasekané oškvarky. Prilejeme víno, zvyšné mlieko, vypracujeme cesto a v teple ho necháme vykysnúť.
3. Potom cesto rozdelíme asi na 16 kúskov, z každého vymodelujeme guľôčku, rozložíme ich na vymastený plech a pomocou kovovej mriežky stlačíme. Nakoniec ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou, hrubou soľou a 15 minút ich necháme kysnúť. Placky potom pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C dozlatista.

Dĺžka prípravy 50 minút (bez kysnutia)

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 23:40