shutterstock.com
StoryEditor

Ochutnajte Evitinu kuchyňu. Toto sú jedny z jej najlepších receptov

08.07.2019, 14:45
Recepty a tipy
Sladké, slané, na rodinný obed, pre návštevu, ale aj pre kamarátky k posedeniu pri vínku. Inšpirujte sa týmito chutnými receptami, s ktorými určite zahviedzite!

Banánovo-jablkový chlebík
Potrebujeme:
250 g polohrubej múky
250 g cukru (môže byť aj práškový, aj kryštálový)
4 vajcia
1 vanilkový cukor
1 kypriaci prášok do pečiva
250 g masla
3 banány
2 jablká
2 ČL škorice

Postup:
Banány popučíme, jablká nastrúhame a všetko dokopy zmiešame do cesta. Do podlhovastého plechu dáme piecť na 190 stupňov asi na hodinu.

Môj tip: Niekedy dám namiesto jabĺk hrušky a namiesto škorice pekanové orechy. Vyvinie sa z toho úplne iná chuť.

banana bread shutterstock.com

Zemiakový quiche
Potrebujeme:
5 – 6 veľkých zemiakov
2 sladké smotany
pór alebo jarnú cibuľku
papriku
4 vajcia
1 balenie strúhaného syra mozzarella
soľ
korenie
bazalku
akúkoľvek surovú zeleninu na ozdobu

Postup:
Zemiaky nakrájame na kolieska a vyložíme nimi maslom vymastený plech. Posolíme, okoreníme, posypeme bazalkou a syrom. Pór alebo cibuľku nakrájame nadrobno, papriku tiež, zalejeme smotanou, v ktorej rozmiešame vajíčka, a dáme zapiecť do rúry.

quiche shutterstock.com

Syrová pizza s pestovým základom
Potrebujeme:
pizzové cesto
2 kopcovité PL pesta
3 – 4 akékoľvek druhy syra
olivový olej
cesnak

Postup:
Pizzové cesto potrieme pestom – nešetríme. Poukladáme všetok syr, ktorý máme k dispozícii, kraje potrieme olivovým olejom, v ktorom sme rozpučili cesnak. Dáme upiecť a podávame teplé :-).

pesto pizza shutterstock.com

Prosciuttové košíčky
Potrebujeme:
plátky prosciutta
olivy
paradajky
feta syr
červenú cibuľu
1 šľahačkovú smotanu
2 vajíčka
(môže byť aj slaninka)

Postup:
Košíčkové formy vystelieme prosciuttom. Červenú cibuľku pokrájame nie úplne nadrobno a osmahneme na oleji alebo na masle, do každého košíčka z nej trochu vložíme. Pridáme nakrájanú fetu, olivy, paradajky, kto má rád, aj slaninku. Každý košíček zalejeme smotanou s rozhabarkovanými vajíčkami a dáme upiecť. Podávame priamo v košíčkoch alebo opatrne vyberieme, prosciutto by malo upečenú zmes pekne držať pokope.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 11:31